Geri Dön

HİCAZ

Hicaz narı hoş ve hafif mayhoş olan,çok koyu kırmızı(bordo ya yakın) renkli,çekirdeği dişe dokunmayan dayanıklı ve sanayi tipi bir nar türüdür. Ülkemizde yaklaşık olarak 98 tür nar bulunmaktadır. Ülkemizin marmara, ege, akdeniz bölgelerinde özellikle sulanabilir dağ ve ova arazilerinde rahatlıkla yetişebilen -28C’ soğuğa dayanıklı hicaz narının her geçen gün önemi anlaşılmaktadır. Dünyanın 40 yıldan bu yana önemini bildiği hicaz narı son 3-5 yıldan bu yana ülkemizde de hızlı bir şekilde dikilmekte ve tüketilmektedir. Ülkemizde üretilen hicaz narı’nın %90 ‘ı ihraç edilmektedir. 2006 yılından itibaren hicaz narının suyu çıkarılarak ambalaja girmiş ve bütün dünyaya servis yapılmaya başlanmıştır. Ülkemizdeki büyük meyve suyu firmalarımız ancak 2006 yılında narın suyunu çıkartabildiler. Çünkü bu bir arz talep dengesi meselesiydi ve toplumsal talep hızla yükselmekteydi. Dünya genelinde 1 milyon ton nar talebine karşılık ülkemizde 80 bin ton, İran’da 30 bin ton üretim yapılmaktadır.2006 itibariyle Dünya arz talep dengesi %80-%90 açık vermektedir.

 

Üretim arttıkça tüketimde hızla artacağı için 21.yüzyılın en gözde meyvesi Hicaz Narı olacaktır. 19.Yüzyılda kolalı gömlek giyip kolalı içecek içmeyen insanımız; 20. yy da kolalı içecek içip(!) yaptığı yanlışlığın farkına varmaya başlamıştır. Son 30 yılda %40 oranında artan OSTEDPOROZ (kemik erimesi) hastalığının insanımızın Süt Türka, Ayran Türka,Yoğurt Türka ‘dan uzaklaştırararak kolalı içeceklere yönelmesinden kaynaklanmaktadır. 21. yüzyılda Hicaz narı kolalı içeceklerin pabucunu dama atacak tek üründür. Renk,Layiha, Lezzet, Antioksidan , Mineral ve Vitaminler ile Dünyanın 10. harikası olan Hicaz Narı 21.Yüzyılın en gözde meyvesi olacaktır. Günde bir nar yemek veya bir bardak nar suyu içmek;Erkeklerde prostat ,bayanlarda meme kanseri olmak üzere bir çok kanserin oluşumunu önlemektedir. Hicaz narı çekirdeğindeki etken madde kanser oluşumunu önlerken nar suyundaki etken maddeler de kalp ve dolaşım sistemini korumaktadır. Az miktarda da olsa kolestrol ve Lipid (yağ) düzeyini düşürdüğü yönünde bilimsel açıklamalar vardır.

HİCAZ

Hicaz Nar

www.topalnarenciye.com.tr Copyright © Tüm Hakları Saklıdır.

design by: CUKUROVA