Geri Dön

VALENCIA

Bu çeşidin Türkiye'de başlıcaüretim bölgesi, Akdeniz Bölgesidir. Değişik ekolojik koşullara çok iyi uyum sağlayabilen bir çeşittir. En geçici tatlı portakal olup sıcağa çok dayanıklı bir çeşittir. Değişik isimler altında tanınan bu çeşit hem sofralık hem de sanayiye elverişli bir portakal türüdür. Aromalı, lezzetli ve yüksek kalitededir.

 

Meyveler sarı portakal renginde, basık yuvarlak, hafif oval şeklinde, kabuğu ince hafif pürüzlüdür. Meyve dilim zarları sert ve kalındır ve çekirdeksiz sayılır. Meyve etine bağı orta sıkıdır. Usare miktarı %45,91. Depolama ve taşımaya çok uygundur. Pazara sunum dönemi : Şubat ortası-Mayıs.

 

Menşei : Azores-Portekiz ve/veya İspanya

Saptama Yılı : 1860

Meyve Kabuğu : Sarı Portakal-portakal renginde, hafif pürüzlü

Meyve Eti : Sarı Portakal-portakal renginde

Meyve Şekli : Basık-yuvarlak, hafif oval

Meyve Çapı : 65-70 mm

Meyve Ağırlığı : 160-165 gr

Kabuğun Ete Bağı : Orta

Usare Miktarı : %45,91

Çekirdek Miktarı : Çekirdeksize yakındır

Puflaşma : Yok

Olgunlaşma/Hasat Dönemi : Şubat-Mart-Geçici bir çeşittir.

Periyodiste : Eğilimi vardır.

WASHİNGTON

Valencia Portakal

www.topalnarenciye.com.tr Copyright © Tüm Hakları Saklıdır.

design by: CUKUROVA